Sfatul zilei-Tip of the Day: RO: Nu este bine sa fierbem in coaja cartofii care inmuguresc primavara,deoarece in acea perioada coaja cartofilor contine o substanta daunatoare sanatatii numita SOLANINA.
En: It is not advisable to boil the potatoes with peel in spring, because at that time peel potatoes contain a harmful substance called SOLANINA.
vineri, 11 martie 2011
Gatirea moderna cu temperatura controlata
O noua idee ..sper utila. Vorbeam in postarile anterioare despre cat de important este sa nu fierbem legumele prea mult si la temperaturi prea ridicate, pentru a preveni distrugerea vitaminelor. Cu aceasta idee in minte si privind prin magazine la diverse seturi de oale, al caror capac este prevazut cu un termometru, m-am gandit cum as putea face ceva asemanator, estetic si mai ales ieftin? Asa mi-a venit idea sa folosesc un "termometru pentru carne" drept termometru pentru orice vas de bucatarie ...termometru care ne poate fii foarte util in gatirea de zi cu zi, asta daca ne intereseaza sa pastram cat mai multe vitamine. Spor la gatit !
En: Anewidea..I hopeuseful.In thepreviouspostI talkedabouthow important itisnot tocookvegetablestoo long, andtoohightemperature,topreventdestruction ofvitamins.Withthisideain mindandlooking throughstorestodifferent setsof pots,whosecoverareequipped withathermometer,Ithoughthow I can dosomething similar,especiallyaestheticandcheaper?SoIgot theideato usea"meat thermometer"atanykitchen pot ...itcanbeveryusefulineverydaycooking, thatifwecaretopreserveasmanyvitamins.Cook well !
Parerea mea e ca steamerul e cel mai bun, daca tot trebuie gatite alimentele... Desi, crude sunt cele mai sanatoase.. In ce priveste gustul, sunt anumite legume ale caror compusi care dau gustul se dizolva in apa, iar altele in ulei.. de aceea, trebuie stiute, ca sa stim cum sa le gatim. De ex, morcovul isi pastreaza aroma la fiert, broccoli si varza, insa, sunt mult mai gustoase daca sunt calite in ulei... (Am vazut mai demult la Kitchen Chemistry)...
Un comentariu:
Parerea mea e ca steamerul e cel mai bun, daca tot trebuie gatite alimentele... Desi, crude sunt cele mai sanatoase.. In ce priveste gustul, sunt anumite legume ale caror compusi care dau gustul se dizolva in apa, iar altele in ulei.. de aceea, trebuie stiute, ca sa stim cum sa le gatim. De ex, morcovul isi pastreaza aroma la fiert, broccoli si varza, insa, sunt mult mai gustoase daca sunt calite in ulei... (Am vazut mai demult la Kitchen Chemistry)...
Trimiteți un comentariu