joi, 3 martie 2011

Fierberea legumelor in aburi fara costuri suplimentare!

Fierberea legumelor in aburi fara costuri suplimentare!
Legumele se pot fierbe in aburi in felul urmǎtor: punem intr-o oala cu apa sita de la friteusa in care facem cartofii prajiti ca in imaginea de mai sus (imaginea este pentru exemplificare). Apa din oala va ajunge pana in dreptul sitei, pe care asezam legumele curătate. Punem sare in apa, acoperim oala cu un capac si punem la fiert. Legumele fierb astfel fara a-si pierde săururile minerale.
Este bine sǎ fierbem legumele în aburi deoarece fierbîndu-le in apǎ pierd o mare parte din substanetele minerale ce le contin. Fierte în aburi, legumele sunt deci, mult mai hrǎnitoare. Tocmai de aceea m-am gandit sa va propun aceasta idee care mi-a venit zilele acestea. Sper ca sa va fie cat se poate de utila. Nu aruncati apa în care au fiert legumele, deoarece contine saruri nutritive, dar o puteti folosi la supe si la sosuri carora le dǎ gust si aroma.

Un comentariu:

Crissteena spunea...

Buna idee de steamer ieftin. Chiar ca e accesibila ideea! Bravo!