vineri, 11 martie 2011

Gatirea moderna cu temperatura controlata

O noua idee ..sper utila. Vorbeam in postarile anterioare despre cat de important este sa nu fierbem legumele prea mult si la temperaturi prea ridicate, pentru a preveni distrugerea vitaminelor. Cu aceasta idee in minte si privind prin magazine la diverse seturi de oale, al caror capac este prevazut cu un termometru, m-am gandit cum as putea face ceva asemanator, estetic si mai ales ieftin? Asa mi-a venit idea sa folosesc un "termometru pentru carne" drept termometru pentru orice vas de bucatarie ...termometru care ne poate fii foarte util in gatirea de zi cu zi, asta daca ne intereseaza sa pastram cat mai multe vitamine. Spor la gatit !
En: A new idea .. I hope useful. In the previous post I talked about how important it is not to cook vegetables too long, and too high temperature, to prevent destruction of vitamins. With this idea in mind and looking through stores to different sets of pots, whose cover are equipped with a thermometer, I thought how I can do something similar, especially aesthetic and cheaper? So I got the idea to use a "meat thermometer" at any  kitchen pot ... it can be very useful in everyday cooking, that if we care to preserve as many vitamins. Cook well !
 
 

Un comentariu:

Crissteena spunea...

Parerea mea e ca steamerul e cel mai bun, daca tot trebuie gatite alimentele... Desi, crude sunt cele mai sanatoase.. In ce priveste gustul, sunt anumite legume ale caror compusi care dau gustul se dizolva in apa, iar altele in ulei.. de aceea, trebuie stiute, ca sa stim cum sa le gatim. De ex, morcovul isi pastreaza aroma la fiert, broccoli si varza, insa, sunt mult mai gustoase daca sunt calite in ulei... (Am vazut mai demult la Kitchen Chemistry)...